luni, 31 octombrie 2011

Paradoxul fotbalului modern avem stadioane pline dar din ce in ce mai "goale"

Ceea ce s-a întâmplat aseară la Ploiești a dovedit (a câta oară?) ce departe suntem de imaginea pe care ne place să credem că o avem.


Mi-aduc aminte de entuziasmul cu care ne prezenta unul dintre fanii Petrolului situația echipei, a stadionului, a suporterilor. Suporteri care se remarcau, meci de meci, prin acte huliganice departe de idilica imagine a… marțienilor de pe ecranul TV. Iar incidentele produse în urma așa-zisului derby local au prefațat oribila scenă de aseară.


Pe minunatul stadion al minunatului oraș, minunații suporteri ai minunatei echipe au intrat în istorie. În istoria mizeriei din ce a mai rămas din fotbalul nostru… ”Petrolul suntem noi”… Un fotbal care s-a transformat din înfruntarea dintre cei 22 de jucători de pe teren în tembele războaie ale unor handicapați. Și aici sunt de vină nu numai galeriile, ultrașii, patronii agresivi și oficialii jegoși. O mare parte a vinei o poartă media și forumurile suporterilor. Pentru că presa sportivă pare mai puțin interesată de joc în sine, pe primul plan au trecut – în numele ratingului –  cancanurile de tot felul, violența sub toate formele, care să atragă masele de fani. Ce să mai vorbim de hoardele dezlănțuite pe forumuri… Efectul, logic, a fost, este și va fi unul nociv. Pentru că s-a depășit orice limită… Încurajările sau huiduielile de pe vremuri s-au transformat în ”coregrafii”, ale căror teme sfidează adesea bunul simț. Entuziasmul și atașamentul  față de echipa preferată se manifestă prin injurii la adresa adversarului, prin încitare la violență, prin trecerea la acte pe care orice lege le-ar pedepsi aspru. Dar stadionul pare să fi devenit un maidan unde huliganii își pot exhiba instinctele primare, în hăhăitul gros al camarazilor de răzmeriță. Un maidan unde poți fi lovit, desfigurat, omorât. Pentru că aici se va ajunge, dacă se va continua astfel …


Restul articolului il gasiti aici  http://sammuraysports.wordpress.com/2011/10/31/galantii-si-galamaz/
Un blog ce vi-l recomand cu mare placere !!!

 Ps : Aceasta postare este exceptia de la regula!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu